pelletkachel logo
Middenweg 1 1703 RA Heerhugowaard Telefoon 0299-723040
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 (Bezoek op afspraak)

Zonneboiler

Energie opwekken uit zonnestraling is groen, duurzaam en gratis. Een zonnecollector vangt het licht van de zon op en zet dit om in warmte. 

Warmte uit Vacuümbuizen:
Om warmte uit zon zoveel mogelijk vast te houden is het gebruik van vacuüm essentieel. Hier door zijn de warmte verliezen minimaal omdat vacuüm een natuurlijke goede isolator is. Deze buizen zullen dus ook bij een lagere buiten temperatuur de opbrengst hoog kunnen leveren. De buizen zijn niet te vergelijken met conventionele vlakke plaat collectoren. Door het vacuüm kan een vacuümbuis ook dienen als ondersteuning voor ruimte verwarming, dan met name vloerverwarming, doordat er in het najaar en voorjaar nog hele aardige temperaturen uit zon opgewekt kunnen worden. Door het ronde oppervlakte van de buis is dit mogelijk, bij een vlakke plaat collector gaat dit simpelweg niet.


Wanneer we de meeste warmte nodig hebben, bij koud weer, dan zijn de verliezen van vlakke plaat collectoren het grootst. De hoog rendement vacuüm zonnecollectoren verhogen het rendement ten opzicht van een vlakke plaat collector met 25 tot 35%. 

De voordelen op een rij:
- Zonnecollectoren zijn eenvoudig te installeren op een schuin pannendak, plat dak of gevel.
- U bespaart op uw energierekening.
- U zorgt voor een vermindering van de vervuilende CO2-uitstoot. 
- Uw woning stijgt in waarde.


De werking, een korte uitleg.

Vacuüm buizen met heatpipes
De collector bestaat uit een aantal in serie geschakelde buizen met heatpipes. Deze hoogvacuüm glazen buizen zijn aan de binnenkant voorzien van een zwarte laag die de warmte absorbeert. De heatpipe zelf zit in de hoogvacuüm buis en is een koperen met vloeistof gevulde pijp die de warmte transporteert naar de condensor. De buizen vormen een perfecte thermische isolator die ervoor zorgt dat de collector zelfs bij een lage omgevingstemperatuur nog prima functioneert. De heatpipe is gevuld met een vloeistof die door de zonnewarmte verdampt. Deze damp verspreidt zich over de buis en condenseert bovenaan. Dit komt omdat langs dit gedeelte van de buis het koude water stroomt. De warmte wordt aan dit water afgegeven.

De gecondenseerde vloeistof stroomt naar beneden waarna het proces opnieuw begint. De condensors brengen de warmte over op een gesloten circuit dat met vloeistof is gevuld. Deze vloeistof wordt naar de boiler (opslagvat) gepompt en op deze manier wordt het tapwater in uw boiler opgewarmd.

Links | Webdevelopment 2012 © M.E. Solutions