pelletkachel logo
Middenweg 1 1703 RA Heerhugowaard Telefoon 0299-723040
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 (Bezoek op afspraak)

Pelletkachel

Een pelletkachel is goedkoop en duurzaam stoken!

Een pelletkachel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets, de kleine geperste korrels waarvan 1,7 kilo gelijk is aan 1 m3 aardgas. In de pelletkachel zit een bunker. Hieruit worden de pellets, door middel van een vijzel, naar de brander of valluik getransporteerd. Een ventilator en gloei-ontsteking zorgt voor de ontsteking en verbranding van de pellets.

Vervolgens is er een verschil tussen een lucht verwarmende pelletkachel en een CV-pelletketel. Het verschil zit hem in de naam. Of luchtverwarming, dus warmte in de kamer waarin de pelletkachel staat, of CV-pelletketel welke warmwater voor uw centrale verwarming maakt. Onze Wodtke pelletkachels werken volgens confectie overdracht, dus geen ventilator die warmte in de kamer verspreidt. Dit heeft enkel voordelen; geen rammelende ventilator dus, een "echt" houtkachel gevoel, superstil, geen stof rondblazen en het kan niet stuk!

Het digitale hart van de pelletkachel

Het digitale hart van de pelletkachel zorgt voor een optimale verbranding en aansturing van de nodige onderdelen en veiligheden. Alles wordt gereguleerd en gecontroleerd. Snelheid van de vijzel, verbranding, ventilator, wanneer de pelletkachel automatisch aanspringt en zichzelf uitschakelt. 

Hoe lang u met een vol bunker stookt? Dat is afhankelijk van het type pelletkachel, het stookpatroon etc. In de praktijk 1 dag tot maximaal 1 week. 


Tip! Combineer de CV pelletkachel met zonneboiler om uw gasnota buiten de deur te houden.
 

De voordelen van een pelletkachel

De uitlaat niet groter is dan 100mm bij Wodtke. Voor de werking van de pelletkachel hoeven er in principe geen bouwkundige aanpassingen in uw huis gedaan te worden. Toch zal elke fabrikant aangeven dat een trekkende schoorsteen (boven uit uw dak) de voorkeur heeft en bij enkele merken ook een verplichting voor garantie.

De uitlaat kan achter de pelletkachel rechtstreeks naar buiten maar is zeker niet aan te raden, voor uw veiligheid zullen wij altijd een pijp nog 2 meter omhoog plaatsen om te voorkomen dat mensen zich branden aan de uitlaatgassen. Een rechtstreekse uitlaat zonder trekkende schoorsteen kan bijzonder ernstige gevolgen hebben voor uw kachel en uw veiligheid, hierover vertellen wij u in de showroom graag meer. Wanneer u toch besluit tot een gevel afvoer, vraag bij uw gemeente na wat de lokale richtlijnen zijn, niet elke gemeente keurt dit goed.

De toevoer van brandstof gaat geheel automatisch, zodat je een constante warmte afgifte van uw pelletkachel in uw huis heeft. 

Geringe asvorming, bij gebruik van onze pellets blijft niet meer dan een 0,3 % as over.

Door het lage soortelijk gewicht en de compactheid van de pellet is de benodigde ruimte ter behoeve van uw voorraad tot een minimum beperken.

Geen nare geuren of rook in uw vertrek door een gesloten circuit. Rendement loopt op tot 107%.

Met een pelletkachel spaart u ook het milieu!

Door het stoken op biomassa spaart u niet alleen uw portemonnee, u spaart ook het milieu. De pelletkachels verbranden 100% Co2 neutraal. Dit noemen wij verantwoord stoken!

 

 
Links | Webdevelopment 2012 © M.E. Solutions